Novi Sad
17.06.2013.
11:45 > 06:32
Liga socijaldemokrata Vojvodine podnela je danas Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu krivičnu prijavu protiv bivše gradonačelnice Maje Gojković sa zahtevom da se utvrdi njena i odgovornost drugih osoba za štetan ugovor u aferi oko ATP "Vojvodina", u kojoj je grad oštećen za oko četiri miliona evra.
  • Ajme

    19.06.2013 14:22
    @Gak: Nisam gej, ali zastupam i njihove stavove. Klinjo. Priznaj da si retardiran.
  • Gak

    18.06.2013 13:45
    @Ajme
    priznaj da si gay i da zastupas njihove stavove!!!
  • Orwell Djordje Vegan

    18.06.2013 10:19
    Bolje biti pijan
    Nego star.
  • DANE

    18.06.2013 09:02
    Verovao bih ligasima da zaista brinu za grad, gradjane i autobusku stanicu da su pokazali imalo pravednosti kada je njihov predsednik u pitanju jer trebali su da osude i batinjanje i bahatu voznju skypass-om po gradu!
  • NSadjanin

    18.06.2013 07:40
    DAN MRMOTA
    Sve je ovo vec vidjeno! Pojeo vuk maggarca... Malo talasanja, spinovanja i nikom nista... Opet ce po narodnoj grbaci. Nema nama spasa dok se ne uvedu serijatski zakoni! Ovde se zivi od nedostatka dokaza i stranacke prostitucije. Imam samo pitanje, hoce li Maji biti uzeto u obzir sto je to potpisala pod dejstvom alkohola? Mislim to uvek tako ide, vade se da su bili pijani pa im je to olaksavajuca okolnost a Maja je pijana vec od 10h svaki dan!
  • Novonasađen

    18.06.2013 07:13
    Opa bato.Prema ocenama prozvanih,vraćaju se Radikali.Ko zna,zašto je to dobro!
  • Dusan

    18.06.2013 07:02
    Koliko crne demagogije od strane najezde botova. Kao prvo, to sto su i drugi "kraduckali" ne opravdava nju. Kao drugo, zasto mi gradjani moramo da placamo to kroz dimnicarinu i razne sprdacine? Kao trece, ako nema postedjenih, zasto je botovi brane demagoski, zasto ne kazu "treba da ide u zatvor" za ucinjeno? kao cetvrto, kakve ovo veze ima sa tim sta je radio DS ili bilo ko drugi (vidi pod prvo). Kao peto, ako kazete "ona je tad bila SRS nemamo veze sa tim" zasto se onda tako i ne ponasate, vec dolazite masovno da lupate minuse, sta, zaboravili ste na pravdu (vidi pod drugo). Kao sesto, sta mene kao obicnog gradjanina zabole za retoriku "zasto se to ranije nisu setili". Sta, kao, zlocin zastareva sa vlascu? Ovakvim glupostima samo pokazujete kako razmisljate i delujete i to ce vam se obiti o glavu. Jedan glas ste sigurno izgubili. Pokazujete da se uopste ne razlikujete od suparnika i da ste jos veci demagozi. Ne mozete da odgovorite na ova pitanja jer nemate mozak vec kamen i zicu.
  • ns time

    18.06.2013 06:33
    Bas su simpa SNS. Sta kazu: Kkave SNS ima veze sa tim sta je radila Maja radikalka?
    Pa ima, ima.Svi ste zajedno i tako ste jaci.I tako od 90-tih naovamo, mislite i cinite isto.
  • Ajme

    18.06.2013 06:07
    @Gak: Ja sam prijatelju na svakoj vesti, pre nego sto se vi politizovani poltroni poceli da dolazite uopste. Zato molim te, samo nemoj o botovima, sve mi je jasno samo kad procitam tvoj komentar. Kipti neznanje i glupost. Cim si se ti prozvao znaci da si u stranci, pogodilo te sto se ne cene takvi prevrtaci pa si morao da makar uvredis nekog. Idi sad lepo u centralu tvoje omiljene i skidaj gace. Kao sto rekoh, treba da vas je sramota. A mogao bi i kod ocnog, posto ne vidis salve komentara svojih "kolega" iz centrale.
  • Čekićar

    18.06.2013 05:35
    ccc...
    Ma bravo kume moj!
  • karlo

    18.06.2013 05:20
    a stara stanica?
    Jeste li bili na staroj autobuskoj stanici? Ako nsite, ja sam bio. Idite i stidite se, jer ono je bruka i sramota za prestonicu kulture?
  • karlo

    18.06.2013 05:19
    Strazbur je sledeci...
    Grad je izgubio spor sa ATP Vojvodina. Da li je to osnova, za privatnu tuzbu Ike Devica i izgubljenu dobit, koja premasuje 100 miliona evra?
  • SD

    18.06.2013 04:12
    Politika u Srbiji=lični interes
    Kako mi građani lako nasedamo na ove "vrsne" političare,oni nas uvek odvedu tamo gde hoće u "svom" smeru.Ne želim da branim ni neku Maju niti bilo kog drugog,a svi su isti u ovoj Srbiji(niko bez afera i afeica,koje ih čine jačim i nedodirljivijim za nas obične smrtnike).Sama privatizacija ATP-a,kao i ulaganje u firmu(infrastrukturno,vozni park..),možda je bio još i dobro zamišljen projekat.Realno nije se desilo kao sa drugim privatizacijama, vlasnik kupio firmu za bagatelne pare ,gde je pritom digao kredit u banci a gde je pritom ta firma bila sama sebi zalog(smešno i tužno).Kasnije posle socijalnog (formalnog)programa rasterao sve radnike,ugasio proizvodnju i sravnio fabriku sa zemljom(ili čeka da je sravni) pa da za deset puta veće pare proda "atraktivnu"lokaciju("Neimar","Pobeda","Novopak","Novotrans","Novitet","Jugoalat"...)
    Mislm da smo sve ovo zaboravili brzo,ko će odgovarati ,ili ko je odgovarao za ovu štetu koja je ogromna? A Što se tiče ATP-a i tu treba neko da odgovara,ali zato štoje uništio firmu.Znam da se mnogi sa ovim neće složit(ali samo ko slučaj prati površno preko preko "tobož" političkih zaštitnika i dušebrižnika grada),ali svaka priča naših politčara ima dva kraja(morali ste to dosad naučiti)i "samo lični interes"(pa zato se u Srbiji i bave politikom).
  • Tamaris

    17.06.2013 21:47
    Pa kad ste sigurni da je kriva, zasto niste to pitanje pokrenuli ranijih godina? U svakom slucaju, ako se utvrde neregularnosti, posledice ce sigurno snositi.
  • obican gradjanin

    17.06.2013 19:40
    bez stranackog opredeljenja
    Radikkali zakuvali, treba i da odgovaraju,
    zasto da gradjani Novoga Sada placaju njima dobar zivot
    autobusku stanicu
    a oni sami da NEMAJU ni za osnovni zivot

    sto se tice ciscenja u svom dvoristu
    SNS nekadasnji radikali bi morali vec jednom da krenu u sopstvenom dvoristu da pociste lopove

    a ne da vladaju onom starom narodnom poslovicom

    Lopov vice DRSTE LOPOVA
  • Podbarac

    17.06.2013 19:24
    E sad da vidim šta će tužilaštvo...
    Da se kladimo da će odbaciti prijavu kao "neosnovanu"?
    A i nije samo to "štetan ugovor" - pre toga ide udruživanje, namerno slabljenje ATP, pa sumnjiva privatizacija i koješta još... Daklem, treba utužiti i ostale koji sa onim likom planirali i skoro u celosti sproveli plan u delo.
    A zašto im nije prošao plan do kraja? Malo zbog građana Novog Sada, ali pre svega zbog nezavisnih prevoznika. Da je bilo samo do građana, prošlo bi im svakako, zna se ona narodna: "kere laju, karavani prolaze".
    Tolko o tome kolko se pitamo o našoj svakodnevnici...
  • Anonimus...

    17.06.2013 18:28
    GUZODOBAVLJAČI-KUMOKOFERAŠI
    Znači, Rodni, njegovi kumovi i drugi guzeglavci su milione evra potrošili na projektnoj dokumentaciji za mostove,muljali sa Kisačkom 55 gde su srušili zgradu koja nije bila za rušenje, 4 godine ćutali za ATP i ništa nisu preduzimali, pokušali privatizaciju JKP Vodovod ikanalizacija i dali dobre pare stranoj agenciji za procenu ne znam čega a kum nosio kofer para, uništili Gradsko zelenilo, i na kraju muvali preko Komisije za planove što hapšenje potvrdjuje, i nikome ništa. Svi oni moraju pred lice pravde a ne da postaju savetnici direktora i sede u Stratusu i lade jajca.
  • Todor

    17.06.2013 18:26
    bla,bla,truc
    i sta smo ustanovili na kraju,maja potpisala...pavlicic i canak cutali dok nish odleteli sa vlasti a sada se mnogo prave naivni.
  • Gak

    17.06.2013 18:13
    @Ajme,Jole Anonimus
    e moji botovi,stvarno ste teski stranacki pajvani i vrtite jednu te istu pricu...Anonimus pazi da ti neko ne poveruje da nisi clan Lige...
  • Jole

    17.06.2013 18:05
    @Ajme
    idi vidi jesam napolju pa mi javi..
  • 17.06.2013 17:36
    neobus
    nisam clan ni jedne partije.ovde moze da se vidi da su svi isti.jadni ti radnici samo sto su dobili otkaz
  • Ajme

    17.06.2013 17:35
    @Jole - @ZoranNS: Program?? Hahahahaha, jeste, cia vatikan haarp orkovi i elfovi. Mislis aktivisti stranaka... nadam se da ce vam se ogaditi to svima, treba sve da vas bude sramota, prodajete se strankama. SRA-MO-TA. Posle se pitate kad ce da se sloze nasi ljudi. Pa nikad, dupe bi dali za radno mesto i mic slanine, i to nikom drugom nego lopovima iz obe ekipe. Zato bolje cutite i pokrijte se usima, kmetovi.
  • Jole

    17.06.2013 16:57
    @ZoranNS
    ne primaj se,znamo da program otkucava minuse i pluseve...skoro svaka vest ima isti broj pluseva i minusa!!
  • radoje

    17.06.2013 16:55
    Bojan odgovornost
    Ocito da su neki prepoznali sebe u onih desetak karakternih osobina koje je Bojan nabrojao i sada lupaju minuse.Nema razloga za paniku ,u ovoj zemlji,nazalost, jos nije ni na pomolu akcija ciscenja drustva od takvih tipova.
  • Steva-NS

    17.06.2013 16:48
    Gospodo,možete svi na godišnji odmor,NIŠTA SE NEĆE DOGODITI!Preterano i bez "argumenata" brinete brigu Spasitelja Nacije,Sebe.
  • ZoranNS

    17.06.2013 16:37
    Ko lupa minuse na ovaj dobar postupak
    Ko lupa minuse na ovaj dobar postupak LSV, valjda nisu iz partije najvećeg borca protiv korupcije.
  • Fenix

    17.06.2013 16:14
    @Anonimus
    jesi ti pravnik pa branis svoga gazdu canka??ili te placa da ovde lupetas gluposti po ceo dan??
  • Jana

    17.06.2013 16:10
    -Neven
    Malo si skrenuo sa teme ,uopšte ne podržavam Ligu i nikad neću glasati za njihov program ali NAŠA MAJA i njeni pomagači moraju odgovarati i neka iz svog džepa plate ono što su potpisali .
  • kikan

    17.06.2013 16:08
    čija je naša maja?
    dooooooooooooobro su se setili,baš me zanima ko će koga? maja je sve manje naša.ona je sve više svačija,mislim na političku opredeljenost.Kad su je primili neka je sad ljuljaju ali je po pravdi sigurno debelo kriva za ovu mat poziciju oko sporne stanice.predlažem da je nateraju da otkupi i da otvori mini aerodrom za decu bogataša da se makar ona zabavljaju :D
  • 17.06.2013 15:54
    Da odgovorim na sve nazadne partijske govore.
    Uvrede ću preskočiti.
    Nisu se mogli ranije setiti, jer su tek sad doneli odluku da se pare isplate. Ko je doneo tu odluku? Sadašnja garnitura. Ko je žut i te priče nemaju nikakve veze. A ko malo pročita novine i gleda šta je ko pričao, videće da je liga sve vreme tražila odgovornost za ovaj skandal.
    Kojoj stranci je ona prišla, pa su pare odmah isplaćene ? Sve je jasno.
    Da imate bilo šta da dokažete da je neko krao, pa izvolite i dokažite.
    To što su isto veče svi lideri političkih stranaka znali da se Čanak s nekim potukao, pre neko što je policija bilo šta ikog pitala, jasno govori ko je za to platio.
    Da nije odgovorio na provokaciju, šta bi bio sledeći potez da se on izazove?
  • 17.06.2013 15:54
    gde je vučić da hapsi maju kao miškovića, bubala i
    ''Njihova maja'' treba da odgovara kao isvi drugi uhapšeni koji su umešani u silne mućke sa novcem i zloupotrebe službenog položaja
  • 17.06.2013 15:53
    da to je ta maja iz ondašnje SRS današmje SNS
  • 17.06.2013 15:53
    bojan /odgovornost
    Cudan smo mi svet .Covek je postavio pitanje odgovornosti kao jedne od klucnih postavki pravne drzave i civilizovanog drustva i dobio -do sada -10 negativnih poena .Ocito da ciscenje kukolja i dzabalebarosa iz ovog zapustenog drustva nece ici lako PRIVILEGOVANI,NEODGOVORNI,NESTRUCNI,BAHATI,DUPELISCI,UVLAKACI,NADMENI,HALAVI injima slicni tipovi kojima ovakvo neuredjeno drustvo odgovara, ometaju svako pomisao na stvaranje pravne drzave.
  • 17.06.2013 15:35
    Pedja
    Naprednjaci hapse ljude zbog navodnih krivičnih dela u kojima je pribavljeno 2,5 ili 3 miliona dinara. Gradu je zahvaljujući Maji Gojković i Igoru Miroviću sa računa zaplenjeno 391 milion dinara. Dakle, dovoljno je da si član SNS i za tebe krivična odgovornost ne postoji.
  • 'tican

    17.06.2013 15:34
    @Onjegin
    Ahahahahaha... pored ligaša, žutih, SNSovaca, evo i jednog neobaveštenog...
    I, šta kažeš, nikad nisi čuo da stranka podiže optužnicu? Samo otvori Kurir, pa ćeš da vidiš kako stanka, tj. njen glavnokomandujući pdiže optužnice.
    A ligaši su samo podneli krivičnu prijavu, nisu toliko moćni i da podignu optužnicu.
  • Dulence

    17.06.2013 15:11
    skijanje po laze teleckog
    samo me zanima kada ce da canak dobije poziv da objasni zasto se skijao po laze telecekog
  • Radenko

    17.06.2013 15:09
    Ovi ljigasi su stvarno smesni, da je bilo ko drugi pokrenuo ovo pitanje, ali vi?
  • Zemljak

    17.06.2013 15:03
    Sve bi bilo u redu da je Devic samo potpisao ugovor a da nije napravio stanicu. Ali sta zna Bosanac,..., udri i zidaj/gradi. Pozitivni primeri su Most na Stubovima Franca Josifa (oko 1.5 miliona evrica za projekat/projekte), Pesacki Most na Strandu (ne znam cenu priojekta),... Proejkti naplaceni, ali nema stete od realizacije (jer je nije ni bilo).
  • Goca

    17.06.2013 14:45
    KONACNO
    E BAS DOBRO.
    Jedva cekam da vidim da li ce se ista desiti.
  • mile

    17.06.2013 14:41
    @Mile
    ko o cemu ku.va o postenju,tako sada ovde omladinci lige lupetaju kako gazda kaze i lupaju minuse na komentare koji im nisu po volji.
  • Neven

    17.06.2013 14:36
    @Jana
    nije to skretanje teme,vec objektivno i celokupno sagledavanje celog problema oko ATP a da nisi clan LSV-a u to apsolutno ne verujem...kao sto cigo hvali svoga konja tako i ti tvoju autonomasku frakciju!
  • Anonimus

    17.06.2013 14:12
    A SADA KRIVIČNU PRIJAVU I PROTIV:
    Bivšeg gradonačelnika i gradskog veća, zbog nečinjenja, jer četiri godine ništa nisu preduzeli od ugovornih obaveza, zbog čega je Agencija za borbu protiv korupcije i podnela krivičnu prijavu, ali su prijavu jako brzo odbacili jer je reforma pravosudja bila toliko žuta da su i tužioci požuteli!
  • Onjegin

    17.06.2013 13:44
    hop
    Ligaš bi prvo trebali da počiste u svom dvorištu,pa tek onda da gledaju preko plota!I valjda postoje nadležni organi koji treba da podižu optužnice,a ne stranke,za takav slučaj još nisam čuo,svašta!
  • Novosadjanka

    17.06.2013 13:19
    GRAĐEVINSKI KRIMINAL U NOVOM SADU
    Hoćemo istinu i samo istinu:
    - Kako su izdati UTU uslovi za autobusku koja je već bila izgradjena?
    - Zašto je izdato odobrenje za izgradnju za autobusku koja je već bila izgradjena?
    - Zašto je izdata upotrebna dozvola bez obavezne procene uticaja na životnu sredinu, i
    - Ko je vršio pritisak za hitnu izmenu GUP-a?
  • Ajme

    17.06.2013 13:15
    @Neven: Ne brini, ima nas koji nismo u strankama a necemo da placamo razne gluposti da bi nadomestili njen lopovluk. Nije ti ovo rijaliti da moras da budes sa nekom grupom u talu dete. A o tome da ne znate da sklopite recenicu a da nekog ne vredjate samo pokazuje kakvo vam je kucno (ne)vaspitanje. Vi bi ste sad optuzili svakog pravdoljubivog gradjanina da je ligas. Isprala vam politika razum. Mislim da one devojke kod petlje imaju vise obraza i postenije su jer ne kriju sta su i ne ubedjuju sebe da su bolje zbog toga sto rade - sto se prodaju.
  • Neven

    17.06.2013 13:03
    prazne price..
    Ljigasi,nije vam ovo rijaliti..ovo su ozbiljne teze,ako ne uspete da dokazete onda lepo vi da snosite odgovornost za klevetu!
  • Gavra

    17.06.2013 12:59
    @LSV
    Ovi su kanda zaboravili da je "nova autob. stanica" radikalsko delo.
    Sta imaju stem danasnji naprednjaci?
  • 17.06.2013 12:49
    Bezobrazno
    Koje podneo LSV ? Predsednik stranke batinaš,članovi stranke ogrezli u korupciji .I oni nekom drže slovo ,,poštenja " sramota !.Nebranim Gojkovičku, ali ovi nebi smeli da se više javljaju, jer su još i gori.
  • Tako blizu

    17.06.2013 12:31
    Osim Maje Gojković odgovorni su još neki ljudi koji su danas vrlo visoki činovnici gradske, pokrajinske i republičke vlasti, visoki funkcioneri vladajućeg SNSa. Navešću samo neke: I.M. (45), V.S (39), V.T (72).
    Eto prilike da se Eliot Nes obračuna sa pripadnicima svoje partije, koji su upleteni u korupcionaške afere.
  • krticaaa

    17.06.2013 12:25
    a nalogodavci ?
    njihova maja to nije sama uradila bez naloga ondašnji čelnika srs postoji sumnja koju obavezno treba utvrditi da su to Nikolić, Vučić i Mirović ?
  • DejanNS

    17.06.2013 12:15
    Pecat
    Prolazio sam danas pored suda kad je Aleksandar držao neko parče papira dok su ga snimali novinari. Jedini problem je to što na papiru nigde nisam video pečaT? :D
  • Singer

    17.06.2013 12:13
    Konacno???
    Konacno i nju neko da prozove !!!! dosad se izmigoljavala iz istrage doduse nije ni sad sigurno da ce biti ispitana ?????,nije ona djabe prisla Vucicu i Nikolicu vec zbog inteesa.
  • Đura

    17.06.2013 12:11
    Bravo
    Bravo za ligu.Konačno i oni nešto konkretno da počnu da rade.
  • BOJAN

    17.06.2013 12:06
    ODGOVORNOST
    Dokle god u ovoj zemlji ne bide svako odgovoran za ono sto radi ovde nece biti uslova za normalan zivot.Ako je Novi Sad morao da plati tri miliona evra na ime stete ATP Vojvodini ,onda je za to neko svakako odgovoran.A to placaju siromasni gradjani Novog Sada.Kada se uspostavi sistem odgovornosti u zemlji onda se nece niko tako olako prihvatati odgovornih poslova kojima nije dorastao.
  • a gdje je

    17.06.2013 12:05
    uz njuma
    zmazani igorovic,strucnjak za sviju njojzima injuma otklanjajuci igazeci po svojijuh djubbrista
  • Panon

    17.06.2013 12:04
    Ajmo..
    Maja treba da odgovora, ali i vi i DS i svi koji ste pokrali ovaj grad.
    Da imam jedan dan vlasti, skoro polovina NS-a bi bila na Klisi i u S.Mitrovici.
  • 17.06.2013 12:03
    Pogodak
    ...I corava koka...
  • VV

    17.06.2013 11:58
    Vojvodina Bojвођанима
    To ! Krenulo je sa mrtve tačke !
  • Srbijanac

    17.06.2013 11:58
    Da vidimo...
    Da vidimo šta će na ovo reći Eliot Nes!
  • Arthur Dent

    17.06.2013 11:57
    - - -
    Iako mi ovi Ligaši žestoko idu na živce, podržavam postupak. Mada, mogli su se malo ranije setiti. Bilo je dovoljno vremena proteklih godina dok su bili na vlasti.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna